God morgon! Säger jag på eftermiddagen med kyckling puttrande på spisen bakom ryggen. Har jobbat i natt och ska iväg i kväll igen. Inte sovit jättelänge på grund av ett hastigt påkommet jobbmöte i Teams angående våra semestrar…

Idag blir här kycklingfilégryta. Jag låter bitarna puttra i en traktörpanna med lock nån timme eller två så att jag kan dra isär dem sen. Lite pulled chicken. Sen i med buljong, matgrädde, dragon, senap och vitlök. Ris till det. Blir nog bra, lite matlådor också!

Jag har insett att jag måste lära mig SEO. SÖKOPTIMERING. Nu är ju Snikmorsans blogg och site i sin linda men tanken är ju att fylla på med material och intressanta blogginlägg. Så jag försöker få koll på hur man kan marknadsföra sin blogg.

Jag har ju aldrig haft blogg tidigare så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. SEO pratar alla om. Och jag har googlat mm. Vet inte om jag blir något klokare… Är jag för gammal😂😂😂 Nä, kanske inte. Men allt är nytt för mig.

Är det någon av er som har WP som vet vad som är viktigt? Bra inlägg så klart. Det är ju A och O. Men var kan man få ut sin adress så att man får besök? Var ska man lägga #taggar? Räcker det att bara skriva bra etiketter till varje inlägg? Finns det något mer ställe man kan skriva in etiketter som jag inte hittat? Etiketter för hela webplatsen menar jag? Är det något som kommer på köpet om jag uppgraderar sidan? Alltså betalar för en dyrare sida? Tycker inte att det verkar vara så stor skillnad från personal jag har nu och upp till nästa steg. Men jag har inte koll. Vet någon av er? Tacksam svar/tankar i kommentarerna.😀

Ska nog försöka få till en Snikhandling👀💵💶 på någon av de 2 lediga dagar jag har denna vecka. Köpa hem lite gott till mina barn att smaska på i helgen när jag jobbar – det måste jag ju så klart. Hoppas så klart få till nåt spännande inlägg. Lurar på ett inlägg om olika bankkort och medlemskort. Jag gillar kort med cashback så ska kolla upp lite sådana har jag tänkt!

Hej så länge/Snikis

3 kg REN KÄRLEK
Annons

11 reaktioner på ”SEO – sökoptimering

 1. Jag tror du är på rätt väg. Jag ser att du visar dig på olika bloggar med ”Gilla” och kommentarer. Det som är viktigt är ju att sökmotorerna indexerar dina inlägg. En bra och informativ rubriksättning underlättar. Taggar tror jag inte på i bloggar. Tror också på att länka tillbaka till ett tidigare inlägg om du där skrev något som har anknytning till det nya inlägget. Google är den stora sökmotorn och nu vet jag inte hur bra den är att söka på wordpresbloggar, då Google har sin bloggspot. Men att ganska ofta uppdatera med nya inlägg och fortsätta vara synlig på andra bloggar är nog ett bra första steg.

  Gillad av 4 personer

  1. Ja så är det ju! Upplever det dock lite svårt att hitta bloggar som är aktiva. 🙂 Men hoppas vara på rätt väg. Min huvudsakliga aktivitet har tyngdpunkt på insta i nuläget och bloggen är i startgroparna. Borde kanske vald blogspot då…? Vet för lite känner jag🙈

   Gillad av 1 person

   1. Det finns nog inte rätt eller fel. Jag har både Blogspot och WordPress, Blogspotbloggen har jag haft sedan 2007 så den är väldigt inarbetad på Googles sökmotorer. Även om jag har en hel del besökare dagligen på den bloggen är de väldigt anonyma och kommenterar sällan eller aldrig. WordPress däremot är bara ett 30-tal besökare på varje inlägg, ofta samma personer men som Gillar och kommenterar så det upplever jag som stimulerande och kul.

    Gillad av 1 person

   2. Jag ska kolla upp blogspot. Är de hemsida till eller bara blogg? Jag är eg mest ute efter att ha website😉 Jo, det är samma personer man kommer till när man letar bloggar. Men bra bloggar🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s