Försäkringar ja… Hur många har ni? Hur mycket betalar man per år bara försäkringar – som man kanske inte ens behöver. Oftast inte behöver. Men som man inte vill vara utan den dagen man står där och något händer!

Jag har en årskostnad på cirka 18-20 000 i försäkringar. Det är galet mycket pengar! Tänk om man hade haft dem växande på Avanza istället… Då hade man varit rik efter alla år. Och kanske hade det lönat sig? Det vet man inte förrän efteråt. Det är det försäkringsbolagen lever på.

Jag har försäkring på barnen så klart, även en på mig som jag startade när jag fick första barnet. Den har jag betalat på i 14 år nu. Aldrig nyttjat. Men vågar inte vara utan. Så har jag ju hemförsäkringen så klart. Hundarna har varsin försäkring så klart. Så bilen. Så klart.

Man skulle vilja sondera och undersöka om man kan komma ner i pris. MEN det enda det går/känns ok att göra på är bilen. Annars krävs hälsoundersökningar av både hundar och människor och även huset ska väl besiktas nu för tiden innan man försäkrar…

Man kan nog inte göra så mycket åt det. Men som den Snikmorsa jag är kan jag inte låta bli att räkna på 20 000 x 14 år 280 000 kr. Tänk om jag satt det i fonder…som gått upp med i snitt 10-12% per år, och så ränta på ränta-effekten på det… Jag hade varit miljonär!!

Jag kan också vinna på Eurojackpott nästa fredag💰👌. I fredags hade jag inte ett enda rätt på min enda rad. Men en svensk vann faktiskt 7 miljoner – det HADE kunnat vara jag. Det KAN vara jag på fredag😉

Lite tankar. Nu ska jag snart iväg till jobbet för natt 1 av 5 denna vecka. Den sk ”bajsveckan”, den tyngsta veckan i 6 veckorsschemat som INTE inföll under min semesterperiod i år utan inleder med EFTER semestern i stället. Ja, ja. Jag har i alla fall gjort ett fynd idag! Uppdaterar mer om det nästa gång.

Hur har ni det med försäkringar? Vågar ni vara utan? Jag kan säga att hundförsäkringarna här är dyrare än bilförsäkringen så de drar upp min årskostnad en del.

Hej så länge/Snikis

Ja, dom solar dom också!
Annons

12 reaktioner på ”Försäkringar – en djungel.

 1. Kollade igenom villkoren på våra barnförsäkringar. I princip samtliga diagnoser/sjukdomar var undantagna. Blev illsk och avslutade dessa dyra hos Trygg. Tecknade olycksfallsförsäkring hos ica för 240 kr/mån för hela familjen på 6 pers. Kolla era villkor. Trygg är säkert bra, men vansinnigt dyra.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, vi har väl inte så mycket försäkringar så det går upp till dina belopp, men vi har de försäkringar som behövs för att i varje fall klara närmaste tiden efter en skada eller ett dödsfall. Vi har just betalat försäkringar för våra katter – de premierna har verkligen gått upp – usch – men å andra sidan, våra katter är värda ett ordentligt skydd, även behandling för överlevnads skull.

  Gilla

 3. Jag betalar en massa i försäkringar jag med. De som är på mig kan jag inte ändra eftersom jag haft cancer så de får stå kvar. Det är som du säger bilen som man kan dribbla lite med. Och nu måste jag skaffa en fritidshusförsäkring med :O

  Gillad av 1 person

   1. Lär ju inte ha några problem med vad jag ska göra av min fritid och mina pengar. Å andra sidan så blir stugan betald när jag säljer lägenheten i framtiden

    Gilla

  1. Samma här😉🤣

   Fast jag tippar aldrig för mycket. Bara lite precis så att man är med😉💷. Är man inte med kan man aldrig vinna, är du med har du en chans👍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s