Vad har ni för elavtal? Jag har alltid haft bundet elavtal – trodde jag ja! Har suttit lugnt och tittat på nyheterna och tänkt att så skönt det är att jag har bundet elavtal. Så loggade jag in på mitt elbolag och upptäckte att jag hade ett rörligt tillsvidareavtal. Hur det kommer sig är en gåta…

Nåväl. Rörligt avtal är ju billigast över tid. Dock inte på vintern oftast och absolut inte denna vinter… Elpriserna har nått fasansfulla höjder – en diskmaskin som kostar 50 öre i normalfallet kostar nu 7 kr!

Vad gör man? Ska man binda elavtalet? Det är inte så klokt att göra nu då elpriserna är skyhöga! Binda elavtalet ska man göra på sommaren/hösten när vattenmagasinen är fulla.

Släcka hela huset och elda? Det enda som kan få ner elräkningen är att minska förbrukningen av kilowattimmar sa kvinnan på nyheterna.

Men jag har faktiskt bytt elavtal! Jag har hittat ett elbolag som har de lägsta tilläggskostnaderna och bjuder mig på elen första månaden!! Wow, det passar ju bra nu! De sköter bytet och jag hoppas det kommer igång så att jag får elen gratis i januari!

Vad har ni för elavtal? Rörligt eller bundet? Har ni koll? Eller tror ni bara att ni har koll som jag;)

Annons

22 reaktioner på ”Elavtal

 1. Var tvungen att kolla – vad har du för diskmaskin som drar så mycket el? Tittade nyss på tvättmaskinen och programmet på 4.5 timmar (EKO 60grader med 1600 varv centrifug) drar 0.84 kwH. I Stockholm idag är priset mellan kl 08 och 11 varierande mellan 143-247 öre. Det innebär att maskinen drar väldigt lite pengar.

  Gillad av 1 person

  1. De var exemplet de hade på nyheterna ang hur höga de rörliga elpriserna var.

   I normalfallet kostar det cirka 50 öre att köer en diskmaskin, men med de priser som var då så var det uppe i 6,50.
   De hade 15 min dusch också som exempel men minns inte priserna.

   Gilla

  1. Du har timtaxa alltså? Det är bara någon enstaka procent som har det sa de på nyheterna.

   De flesta med rörligt betalar något slags dygns-snitt så vilken tidpunkt man kör har inte betydelse…

   Gillad av 1 person

 2. Det är en myt att elavtalet ska bindas på sommaren. Det tillhör en av elmyterna. Kollade avtal i somras när jag köpte hus (valde timpris) och i veckan – samma pris. Bytte till fast 😅 40 öre + moms i två år. Det är dyrare i längden men jag vill inte ha toppar nu när jag behöver både nytt tak och avlopp

  Gilla

  1. Jasså? Ja elsnubben på tv sa iaf att det var väldigt dumt binda nu då priset är så högt.

   Så jag väntar😉

   Sen är det alla jäkla avgifter som är lejonparten av räkningen. Betalade man BARA elen vore det inte så farligt😉🌸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s