Många bäckar små! Är ett slitet uttryck som inte ska förringas! Även små sidoinkomster som investeras tex i en fond växer sig stora med tiden!

Skapa dig flera inkomstkällor

Fler inkomstkällor är ett bra sätt att förbättra sin ekonomi. Här kommer några exempel på sätt att få in extrapengar.

Man brukar prata om två typer av inkomster; de från lönearbete eller extrajobb och de från passiva inkomster. Passiva inkomster är tex ränta från pengar som sitter på ett bankkonto, värdeökning av pengar som sitter i fonder eller aktier. Det kan också vara hyresintäkter, inkomster från en hemsida, ränta från pengar du lånat ut via lånebolag. Passiva inkomster är de som liksom rullar in av sig själv utan att du behöver gå hemifrån och aktivt arbeta.

HYRA UT – Det finns dom som tex har något att hyra ut. Ett rum i huset, ett stuga, en husvagn eller annat. DET är sen superbra extra inkomstkälla. En passiv inkomst som det kallas. Pengar som rullar in när du sover liksom, du behöver inte gå till ditt lönejobb – dom rullar in ändå! Drömmen är ju att ha en massa sådana inkomster eller hur?!

Sanningen är den att om man bara bestämmer sig och funderar en stund så kan man ordna fler inkomstkällor. Alla har ju inte något att hyra ut men de har sig själva!

EXTRAJOBB -Ta extratimmar på jobbet, ta ett extrajobb på helgen det brukar vara bra OB då. Finns det inte extratimmar att få på ditt ordinarie jobb så sök ett extrajobb. Att jobba extra några timmar varje vecka kan ge rejäl ökning på den totala lönesumman per månad. För att inte tala om per år.

KOMMUNEN – Man kan höra av sig till kommunen och höra sig för om de har något behov av ledsagare eller kontaktpersoner. Ledsagare brukar det finnas stort behov av inom omsorgen, LSS. Man blir en kompis och personligt stöd åt tex en handikappad person och man går tex och fikar eller går på bio, promenad eller annat. Kontaktperson fungerar på ungefär liknande sätt. Kontaktperson kan man även vara åt socialtjänsten, tex som förebild för en strulig ung vuxen eller extra vuxen till ett barn som kanske har det stökigt hemma. Det finns alla varianter och man blir matchad till någon som passar och man får alltid godkänna uppdraget så att det känns ok. Ring kommunen!!

Vården behöver nästan alltid personal. Extra personal om inte annat. Ring runt till vårdboenden och LSS-boenden, vikarier på kvällar och helger har de ofta stort behov av.

Även livsmedelsbutiker använder sig av timvikarier och har behov av extrapersonal kvällar och helger. Butiker och också väldigt bra OB-ersättning på helger!

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET – Lägg lite tid på enkätundersökningar när du ändå sitter framför tvn, många bäckar små är principen här. Vissa undersökningsföretag är bättre än andra och du ser din ersättning i pengar inte i poäng. Bland mina länkar har jag lagt upp de enkätföretag jag tycker betalar bäst och där man kan ta ut ersättningen i pengar via PayPal. MOBROG är min absoluta favorit, efter den kommer ATTAPOLL. Det är inte omöjligt att få ihop 3-500 kr per månad om man ligger i. Men då måste man lägga lite tid på det. Men du kan göra det hemifrån! 🙂

REFUNDER – Registrera dig på Refunder via denna länk så du 50 kr att handla för! När du beställer något från nätet så gå in på sidan via Refunder och få Cashback! Du får alltså riktiga pengar att föra över till ditt bankkonto. Ansluta butiker är tex Hennes, Fyndiq, Matsmart, CD-on, Jotex och mååånga fler!

SÄLJ FOTON PÅ NÄTET – Det finns flera företag på nätet där du kan lägga upp bilder du tagit till försäljning. De säljs över hela världen och tidningar mm köper dem. Jag kommer här att lägga ut vilka sidor man kan använda sig av. Det behövs ingen dyr kamera, man kan göra det med en vanlig skaplig digitalkamera bara upplösningen är rätt. Kommer mer info om vilka sidor och så, är i startgroparna själv med detta som jag tycker verkar superkul då jag gillar att fota!

SKRIVJOBB – Har du språkkänsla och är bra på att skriva svensk text? Skriver du snabbt? Kan du något annat språk? Då kan du jobba via nätet med översättningar eller att skriva ut eller korrekturläsa texter åt olika företag. Finns många som håller på med detta! Bara att söka sig fram. Sådan jobb gör du hemma framför din egen dator!

INSTAGRAM – Jo du kan tjäna pengar på Instagram även om du inte är kändis! Det gäller att ha ett konto många vill följa. Ett ämne du kan, som du är intresserad av och där det finns likasinnade. Tex ett hundar, katter, bilar, MC, matlagning, inredning, mode, smink eller akvariefiskar!

Du måste kunna göra värdefulla inlägg med bra innehåll – ett bra content som det kallas. Du ska bjuda på något dina följare vill se. Det ska vara kul när du gör inlägg. Det tar tid men med träget arbete och att vara aktiv och interagera med sina följare och även följa andra konton så växer ditt konto! Då kan du tjäna passiva inkomster på dina följare och dom på dig!

SPARA – Sparar du? Om inte är det dags att börja! Genom att spara i fonder eller utdelningsaktier kan du skapa dig en passiv inkomst! Enklast är att sätta in pengarna i en fond. Historiskt sett så ökar pengar på börsen över tid. Cirka 8% per år brukar man säga. Läs mer om sparandet under fliken SPARA.

Annons