Kennel Gladwin´s består av mig Jeanette och mina två chihuahua: Tikkis, Cayodes Tequila Sunrise och Mary, Chiliwawas Merci-Merci.
I familjen finns också mina två barn, en husse och så Ice som är husses Malinois. Vi bor en mil norr om Uppsala.

Flocken, det syns väl på Mary att hon är mallig över sin stora bästis;)


Hundar har varit mitt stora intresse i hela mitt liv. Som 12-åring hade jag sparat ihop till min första hund och sedan dess har jag haft hund större delen av tiden! Och det börjar bli ganska länge nu:)

Under åren har jag hunnit prova på en hel del olika hundsporter såsom lydnad, agility, utställning, bruks och viltspår. Mina första hundar var brukshundar av modell större. Hunnit med både schabrador, rottweiler och collie.

Sedan köpte jag Alice, min första cocker! Sedan många år hade drömmen om en cocker funnits där så kom hon. En sån rolig hund att träna och leva med och hade jag aldrig haft och framför allt inte i det behändiga formatet:-) Vi tränade lydnad och jag är fortfarande stolt över att hon tog sin titel LP1 då hon var 11 månader gammal!

Jag tyckte det var kul med pälsen också, kul att trimma. Jag lärde mig göra det själv både vardags- och utställningstrim. Snart hade jag förstås en cocker till. Jag ville så klart ställa ut och kanske även ha valpar. En av mina favoriter i ringarna hette Saga, en tik efter Multi Ch Midnight Train vom Rauenholz, ”Hansi”. En valp efter henne blev min – A Ones Felicity! Flissan visade sig vara ett lyckat val för ändamålet och hon födde kennelns första valpkull sommaren 2005 då jag parade henne med Kari Haaves fina hane ”Edvin” – Multi Ch Travis Vital Spark. Ur kullen sparade jag Gladwin’s I Love Zoë och hanen Gladwin´s Point Zero på halvfoder.

Min första chihuahua flyttade in 2012. Jag hade då länge varit sugen på en liten vavva och hemmet hade varit tomt på hundar några år.
Valet föll på Tikkis. Och varför kan ni ju se själva nedan…🐾😍

♥Tikkis♥

Jag fascinerades genast av hennes lilla figur. Så proportionerlig i sin litenhet, finlemmad i kroppen precis min smak. Jag som var van vid cocker som är en mycket grövre byggd hund och dessutom med massa päls (som är så vacker när den är trimmad trimmad och välskött) blev kär i den lilla nätta modellen med den släta pälsen. Att Tikkis var som en klok vuxen liten hund trots att hon var en valp gjorde mig inte mindre förtjust!

Fortsättning följer…


Gladwin's Chihuahua
Jeanette Carlsson
Mail: jeatikkis@gmail.com