INSTAGRAM: @snikmorsan

MAIL: snikmorsan@gmail.com

Snika – fynda!

Ha ditt ekonomiska sinne påslaget hela tiden.

Maten

Det finns mycket pengar att spara på matinköp. Bara genom att börja tänka på hur man handlar och vad man väljer att äta. Sätt dig och tänk igenom vad ni handlar. Börja med att sluta handla sådant som inte är nödvändigt. Som läsk, chips, godis, fikabröd. Självklara saker förstås för vissa men inte för alla. Du måste bryta dåliga vanor och mönster!

Det finns många bra rätter som inte är dyra, som är lättlagat och räcker till matlådor. Pasta med olika såser, pannkaka, soppor, egen pizza mm, rotfrukter i ugnen, falukorv, korv med bröd.

Reklambladen är bra! Kolla varje vecka vad som finns på erbjudande. Jag tycker att Willys har absolut bäst erbjudanden. Jag passar på att köpa mycket då något är på bra pris, tex kycklingfilé, köttfärs, ost. Willys har lägre priser på många saker märker jag när jag går i andra butiker, alltså ordinarie priser. Jag kommer att tipsa i bloggen när det dyker upp passa-på-priser jag vill rekommendera. På Instagram lägger jag alltid ut det mest prisvärda när Willysbladet är ute på söndagar – följ mig gärna där!

Att äta ute

Visst är det mysigt att äta ute! Men har du råd? Ja, det har du säkert. Men det är inte den bästa vanan för din ekonomi. Prova en månad att INTE äta ute någon gång. Mycket pengar att spara om det är något du gör ofta. Även om du gör det sällan är det pengar att spara. Ta matlåda till jobbet istället för lunch på stan kan spara dig cirka 2000 kr i månaden!

OM du äter ute – gör det smart! Vi unnar oss ibland. Till exempel passar vi på att gå på Kinabuffé före kl 15 på vardagar, då är det lunchpris vilket blir en väsentlig skillnad då vi är 3 personer. Dessutom ingår drickan! Det är en besparing på ca 100 kr bara det! Vi sparar cirka 200 kr per gång på att inte göra det efter kl 16!

Mac Donalds är också ett ställe man kan äta smart. Ta ett gäng hamburgare istället för meals – läsken och pommes både onyttigt och dyrt. Det är dessutom det snabbmatsrestaurangerna gör störst avans på! Jag brukar ta ett par dubbelcheese och barnen gillar kycklingburgarna. En middag för oss med 2 hamburgare var går på mellan 80 och 100 kronor🍔🍿

Lagra, vad lönar sig att lagra?

Jag är lite av en hamster. Det kan tyckas löjligt med småpengar hit och dit. MEN i långa loppet och över tid ger bra vanor och ekonomiskt tänk resultat. Många bäckar små ni vet. Det gäller här!

Att ha saker på lager är inte bara ett sätt att spara, det är ganska bekvämt också. Som tex när tvålen eller tandkrämen tar slut, då plockar du bara fram en ny! Att du sen slipper springa ner till macken och köpa en för dubbla priset är ju en bonus.

LÄTTA – köper ofta 600 gram då de säljs för bra pris, köper maxantal och lägger i frysen. De är som vanligt när de kommer ut:) Mejerivaror och just matfett har ju ökat mest i den stora prisökningen på mat och jag väljer Lätta som tidigare. Men det går knappas att hitta till bra pris längre. Men det är så skönt att ha hemma! Ibland finns även mejerivaror till halva priset i butikernas svinnhörnor. Då passar jag på att köpa smör och margarin som ju går utmärkt att frysa.

OST – jag köper aldrig ost för mer än 59 kr kg nu när priserna rasat i höjden! Ibland tar det längre tid mellan dessa erbjudanden så jag köper 2-3 i taget. De har lång hållbarhet och håller sig oöppnade månader i kylskåpet. Går ofta även bra att frysa.

PASTA – köper på Willys till lågt ordinarie pris. När det är bra pris någonstans på tex Barilla passar jag på. Har alltid en låda full med olika pastasorter!

LÄSK – något om inte är nödvändigt. Men ibland har vi till fredagsmyset. Köper aldrig till ordinarie pris utan passar på då det kostar runt 10 kr/1,5 liter. Sen ställs det undan och tas fram till helgen.

CHICKYBITS, POMMES OCH NUDLAR – har jag alltid hemma. Lagrar då det är bra pris på Willys, pommes är billigt jämt där dock. Detta för att det är något barnen kan laga själva enkelt om det behövs. Allt in på samma plåt i ugnen! Gott till fredagskvällen också att dippa i olika såser.

TVÄTTMEDEL OCH SKÖLJMEDEL – Jag handlar alltid sköljmedel på Rusta eller ÖB då de säljer för 15 kr flaskan, Softlan mm. Köper mycket varje gång. Tvättmedel använder jag ÖB paket för 15 kr styck. Funkar kanon och köper ett gäng i taget. Pumptvål köper jag alltid på tex Rusta för max 10 kr styck. Nu sist sålde de ut julens färger för 5 kr! Jag köpte 15 stycken och har nu lager både hemma och i stugan. Så skönt ta fram när det tar slut.

TOALETTPAPPER – Jag köper bara hårda rullar. Man blir lätt lurad av priset som kan vara superlågt på lösa rullar. Känn på toarullar innan köp! Kan låta banalt, haha, men ingen skitsak;) Jag går efter kilopriset! Nu har toapapper också ökat mycket på bara någon år. Jag försöker ha runt 30 kr/kg som ett riktmärke. Serla är ett bra märke med rullar som räcker länge, det handlar jag i stor bal då de har erbjudanden. Finns ingen anledning att köpa dem dyrare än man behöver, även om det bara är toapapper och en liten kostnad. Men det går faktiskt åt en hel del i en familj så här finns pengar att spara! Många bäckar små! Jag lovar!

SHAMPO OCH BALSAM – går åt en del med en tonårstjej i huset. Köper aldrig till ordinarie pris. Köper ok märken när de är till bra pris och köper som vanligt fler i taget så att det alltid finns hemma till nästa bra erbjudande dyker upp.

RENGÖRINGSMEDEL MM – Rusta och ÖB har de bästa priserna på sådana saker, liksom på rengöringsmedel, disktrasor, svampar och sånt. Det handlar jag väldigt sällan i mataffären.

Annons